jueves, 6 de agosto de 2009

¿Les TIC augmenten les diferéncies socials?


Avui m'agradaria parlar de un tema que es va tractar un dia en una sessió de classe, vem parlar de les TIC en gerneral, però a mí m'interesaria parlar de un aspecte en concret de les TIC. Fins ara totes les meves intervencions han esta "a favor de les TIC", però... ¿és veritat que les TIC augmenten les diferéncies socials? La meva opinio és que si, que d'alguna mesura si que les augmenten, perqué no tothom pot accedir a tenir ordinadors, impresors, videojocs, o fins i tot quelcom tant simple com roba, que al cap i a la fi no deixa de ser tecnologia també.

Amb lo qual l' aventatje de que les poblacions desenvolupades puguin accedir a les TIC's, augmenta la pobreça i el terme de subdesenvolupament a països extrems.


Fem una comparació: agafem un nen occidental amb tots els seus videojocs, comoditats tecnológiques etc, i un nen africà, les diferéncies sobre les TIC són totalment visibles i evidents.


Per altra banda i sense anar tant lluny, aquesta estratificació social que poden provocar les tecnologies, també la podem trobar dins d'una mateixa familia, ja que a mesura que s'incorporen noves tecnologies a les nosres vides, les persones més grans no poden seguir el ritme dels joves si ningú els ajuda, així que vulguis o no queden d'alguna manera exclosos en aquest àmbit.


Així que si que penso que le TIC augmente les diferéncies socials.

No hay comentarios:

Publicar un comentario