miércoles, 26 de agosto de 2009

Tecnologia en imatges

Fins ara totes les entrades que he anat fent, han estat acompanyades de imatges però sempre amb un text, ara, i després de haver-me llegit el glossari de l'assignatura, màgradaria fer quelcom diferen. El que he fet és escollir algunes paraules que a mi més m'han agradat, i posaré una imatge i en algunes també una frase, que jo cregui que defineix aquesta paraula, espero que quedi bé! Bé COMENÇÓ!!




ALFABETISME DIGITAL: seguim creixent








CHAT: un univers de desconeguts
















EDUCACIÓ: necessaria per desenvolupar












ESCLETXA DIGITAL: diferéncia injusta












FUNCIÓ ESTÉTICA I MOTIADORA: atreure als individus





HIPERTEXT: enllaços en l'univers














INTERACCIÓ: compartir idees












INTRANET: privatitzem lo imprivatitzable














NET-ART: art internauta

















WIKI: col·laboració en web










lunes, 24 de agosto de 2009

Ivents graciosos i extravagants

Avui 24 d'agost, mirant el telenoticies i el diari Qué! he vist una noticia qe m'ha cridat molt l'aatenció i es la exposició d'invents que es clebra a Hospitalet de Llobregat, i parlo d'això perquè penso que té molt a veure amb l'assignatura tant amb algunes de les lecturas que hem lleit com a xerrades que ens han donat.


I el que hem preunto jo és lo següent: Tothom pot crear una tecnologia? I si algú creu que no haurà de anar a veure aquesta fira, perquè en un inici jo també creia que no però arrel de aquesta convenció, et fan entendre que tothom amb una bona idea pot crear un bon invent, que evidentment alguns no serviràn per a res i d'altres podràn arribar a ser molt úlils en un futur.


Penso que la qüestió està en innovar en explorar i experimentar coses noves amb la fi de trobar nous remeis o solucions a problemes quotidians, això sí, sempre de la má de la tecnologia.
He destacat alguns dels invents importants o si més no interessants que he pogut veure en les noticies i que més tard he buscat a la web de l'emisora.


Un dels creatius que més invents ha aportat a aquesta exosició és en Pep Torres, i un d'aquests invents és un que m'ha cridat molt l'atenció perquè és molt graciós és el paraigua-taxi:


Cosisteix en una persona que porta aquest paraiguas tacmpanya fins a casa en un dia plujós.

També n'hi ha d'altres com la pantalla protectora de "cotilles", és una pantalla negre on tu pots veure el ordenador però en del cantó no.

Són invents graciosos, que et fan passar un bona estona i que t fan aprendre una mca més sobre tecnologia, i sobretot que aquesta pot està més a aprop de nosaltres. Un dels inventors ens diu lo següent: "Para crear hay que ser curioso; soy capaz de comprarme discos o revistas sobre temas inverosímiles que nunca me había planteado para así descubrir cosas nuevas"

Lo més probable és que tots auests invents no es facin servir però la qüestió és pensar e innovar. Aquí deixo la pagina web per si voleu acabar de veure els innvents més extrabants i extranys però que no deixen de ser part d'aquesta tecnologia que tant hem treballat.
http://www.antena3noticias.com/PortalA3N/noticia/ciencia-y-tecnologia/Inhale-chocolate-mientras-ejercita-sus-musculos-planchando/7965155

viernes, 21 de agosto de 2009

Sustituim les persones per màquines?

Avui m'agradaria aportar un spot publicitari que aquest estiu s'ha pogut veure a la televisió i es que penso que té molt a veure amb l'assignatura. L'Spot conssiteix en una companya de seguros, i exposa una serie de casos on en alguns oficis s'han substituit les persones per màquines i tan l'anunci com jo ens preguntem: Això ha millorat ls nostres vides?, en un primer moment es podria dir que si però, quina diferència hi ha entre que et posin la vacina una persona o la posi una màquina? Crec que en el fons n'hi ha molta de diferència, perquè tot i que són dos minuts el que es tarda, penso que s'està perdent, en alguns casos, aquesta relació social entre els individus.

Evidentment això no vol dir que estigui en contra de les màquines i de la tecnologia, al contrari, però penso que hem de ser cuidadosos com amb tot i tenir cura de no sobrepassar el límit, estalviant-no persones completament necessaries.

lunes, 17 de agosto de 2009

L'espectacle i l'educació

Avui m'agradaria parlar, d'un text que vam llegir durat l'assignatura, en concret és el text de Joan Ferrés, que personalment, és de tots els que hem llegit, el meu preferit, ja que hem va fer reflexionar molt, de fins a quin punt la tecnologia influia en les nostres vides i que molts cops ho feia de tal manera que ni tan sols erem conscients.



La vida de cadascú està conformada de la cultura que l'envolta però es que la cultura està configurada de totes aquelles petites eines o materials que conformen la nostra vida, així que és un cicle constant de retroalimentació, la vida s'alimenta de la cultura i la cultura de ls eines que ens donala vida.

Nosaltres avui en dia, i segons Ferrés, vivim en una cultura de l'espectacle, perquè tenim tot tipus d'instruments, que afecten a tots els sentits i parts de la nostra vida, igual que un espectacle teatral.

A mi m'agradaria centrar-me en la primàcia snsoral en concret que afecta notablement a la cultura actual, tenim instruments que afecten a l'aspecte sensorial, i exemple d'aixó són els audiovisuals o si anem una mica més enllà inclús un parc acuàtic, un parc temátic també ho són, perquè utilitzen la tecnologia, els instruments o les eines, d'una forma que fa arribar als sentits i que alhora és molt gratificant. Això atrau a la gent.

I vull centrar-me en això perquè el dissabte passat vaig anar a un parc acuàtic amb la familia, i just el dia anterior m'havia rellegit la lectura, i en quan vaig entrar en el parc vaig veure clarissim el concepte de cultra de l'espectacle i la primàcia sensorial, i és que totes les atraccions que hi havien, estaven destinades a satisfer els sentits del públic, a gratificar i agradar als sentits, les corbes dels tobogants, els variats colors, l'enginy de cada atracció, no faltava ni la música de fons, entrar en aquest tipus de llocs és, s'ens dubte, sinónim de utilització de tots els senits, tot està fet per agradar i satisfer i tot amb eines tecnologiques i tot un auténtic espectacle sensorial. Així que un cop més, i corrovorant a Ferrés, he de dir que he tornat a topar amb la tecnologia en la meva própia cultura de l'espectacle.



I després de tota aquesta reflexió, hem pregunto: Si els joves i nens de avui en dia estem acostumats viure en una cultura de l'espectacle, on tot és novedós, exagerats, enorme, sofisticat i novedós, que ha d'ensenyar el docent actual, que ha nascut en una era de no espectacle? Que ha d'ensenyar el docent que no ha viscut en aquesta cultura? Doncs, definitivament, no hi ha altre remei que possar-se les piles i saber de tot i a la última, hem de "aliar-nos" amb la tecnologia actual, amb la tecnologia que funciona a la vida de cascacún dels joves, i no només aliar-nos, sinó aprofitar-la al màxim en les classes que es donguin, perquè sinó arribara un punt, que de alguns temes sabràn més els alumnes que no pas els professors.



Si no acabarà passant el que passa a la següent vinyeta, que els alumnes ya sabrán el que se li està ensenyant o bé s'aburriran.

miércoles, 12 de agosto de 2009

La tecnologia i la infàcia

Fins a quin punt podem pensar que la tecnologia afecta a la infància? Doncs jo diria que desde el moment en que es cocevit el nadó, desde aquest punt la tecnologia ja està en marxa i ja forma part de les nostres vides. Però, això és bó o és dolent? Doncs, dir que segons el meu punt de vista en bona mesura és bó, perquè com ja he comentat en altres entrades al blog, la tecnologia i la ciència es fa progressa, evidentment, però crec que algú h de controlar la "quantitat de tecnologia" que entra en les vides de un infant, ja que no hem d'oblidar que estem parlant de infants i que tenen tot el dret de viure la vida pura tal i com l'han viscut els sesu pares, avis...
Crec, que es necessaria la tecnologia en un nen, perquè ha de viure i divertir-se, però també ha de divertir-se "biologicament" és a dir amb les coses que ens dona la naturalessa.
Molts pares, utilitzen la tecnologia en els infants com a mètode de protecció continuo, i no es que digui que actuen malament, el que vull dir és que són nens, i la tecnologia, no pot o millor dit no hauria de impedir que el nen s'embrutés, que el nen caigués a terra i és fes un petit "nya-nyu", o que aprenés dels seus errors.
La tecnologia ensenya molt als infants, evidentment, però l'usencia d'aquesta també, ensenya a saber enfrontarte a les coses i als problemes i a vegades això, els infants ho necessiten.

I perquè he fet aquesta reflexió?, doncs molt sencill, perquè mirant videos per internet, n'he trobat un de molt interessant, on la tecnologia d'alguna manera, d'una forma artificial, canvia la infància com naturalement s'entén. Evidentment, la realitat no és tal com la pintén en aquest video, ja que es tracta d'un spot publiciari i lo que pretén a travé de la tecnologia, és arribar a la sesibilitat de la gent i crear un somriure en les persones, però que si tots ens paressim en pensar un mica ens donariem conta del poder que pot tenir la tecnologia sobre les persones, inclús sobre els infants.
Per sort els nadons, ENCARA no patinen, però no sabem fins a quin punt pot arribar la tecnolog,a cada dia ens sorprendrà molt més.

Determinisme tecnologic: Tecnologia i Societat


Avui m'agradaria fer referència a un terme que hem estat utilitzatnt durant l'assignatura de tecnologia cursada aquest any. Es tracta del determinisme tecnologia,i voldria aportar el ue per a mi significa. Segons el meu punt de vista després de haver estudiat aquesta assignatura, el determinisme tecnologi es tot aquell canvi que s'ha produït en la societat o d'una manera social (en les persones) gácies a la tecnologia i ciència. És a dir que si hi ha quelcom progrès cientificotecnologi, hi haur`alhora també un progrés, la majoria de vegades a millor, en el àmbit social.


Amb lo qual crec que és del tot tranquilitzant, sabent que la ciència i la tecnologia, avancen a passes agegantades dia a dia.


Vull aportar també que, aquestes passes agegantades ajuden a que la educació sigui més innovadora, i que tingui la possibilitat d'accedir a nova tecnologia que facilita l'aprenentatge i l'absorció d'aquest.






Al cap i a la fi gran part de les nostres vides depenen de la ciència i de la tecnologia, quelcom inquietant alhora, però cert a la fi.

viernes, 7 de agosto de 2009

Necessitat tecnologica

Avui m'agradaria parlar de la tecnologia en general i del concepte que tinc sobre aquesta després de haver fet l'assignatura de Tecnologia Educativa, i és que després de coneixer varias definicions i termes sobre el tema, m'he adonat de que la tecnologia està constantment en les nostres vides i que és totalment necessaria, la necessitem per sobreviure dia a dia i la necessitem totts sense exepció.


Tots necessitem menjar, vestir-nos, relacionar-nos, etc.





Amb lo qual tots la necessitem, abans i ara, sigui la tecnololgia que sigui.







jueves, 6 de agosto de 2009

¿Les TIC augmenten les diferéncies socials?


Avui m'agradaria parlar de un tema que es va tractar un dia en una sessió de classe, vem parlar de les TIC en gerneral, però a mí m'interesaria parlar de un aspecte en concret de les TIC. Fins ara totes les meves intervencions han esta "a favor de les TIC", però... ¿és veritat que les TIC augmenten les diferéncies socials? La meva opinio és que si, que d'alguna mesura si que les augmenten, perqué no tothom pot accedir a tenir ordinadors, impresors, videojocs, o fins i tot quelcom tant simple com roba, que al cap i a la fi no deixa de ser tecnologia també.

Amb lo qual l' aventatje de que les poblacions desenvolupades puguin accedir a les TIC's, augmenta la pobreça i el terme de subdesenvolupament a països extrems.


Fem una comparació: agafem un nen occidental amb tots els seus videojocs, comoditats tecnológiques etc, i un nen africà, les diferéncies sobre les TIC són totalment visibles i evidents.


Per altra banda i sense anar tant lluny, aquesta estratificació social que poden provocar les tecnologies, també la podem trobar dins d'una mateixa familia, ja que a mesura que s'incorporen noves tecnologies a les nosres vides, les persones més grans no poden seguir el ritme dels joves si ningú els ajuda, així que vulguis o no queden d'alguna manera exclosos en aquest àmbit.


Així que si que penso que le TIC augmente les diferéncies socials.

lunes, 3 de agosto de 2009

Els artefactes a Formentera




Hola de nou! Després de aquesta pausa en el bog, retorno de les vacances amb noves imatges i nous pensaments, i és que la pausa, s'ha degut a un viatge que he fet a Formentera, i explico això, perqué he decidit porta d'alla algo de tecnologia.




Bé, per poder ellaçar-ho, he pensat en parla de la conferéncia que ens va donar en Roberto Méndez sobre l'efecte que produeixen els artefactes, i en concret, sinó recordo malament, ens plantejava les bandes rugoses com un possible artefacte que modifica la conducta dels humans envers la carretera i concluïa dient que com a conseüència d'això, modificaven també els nostres valors d'una manera involuntaria.




¿I que té a veure això amb Formentera?, Doncs bé, lo primer que hem va cridar més l'atenció d'aquella illeta, era que els conductors, conduien fatal, molts sense casc, d'altres sene cinturo, i tots sobrepassaven de la velocitat máxima, amb lo qual, amb una illeta on possiblement no farien falta bandes rugoses, n'estava plena. I no precissament perquè fes falta per el tipus de carretera que hi havien, sinó simplement perquè els conductors no respectaven les normes vials i l'única manera de" "obligar a respectar les normes era restringint la conducta d'alguna manera.




Amb lo qual dir, que algunes vegades, si que es veritat que fa falta algunes mesures externes que ens condicionin a actuar correctament, de lo contrari a Formentera l'hospital estaria ple.