viernes, 10 de julio de 2009

El niño pequeño robotico















Fa temps, al principi de curs, es a penjar un conte titulat "The little boy", i des de que el vaig llegir he va semblar molt interesant. Reflexa molt bé la realitat, i és que poden haber diferents prototips de docents. Per una banda els docents que volen crear nens "màquines", és a dir nens sistmàtics i robotics. I per l'altre trobm docents que fomenten la creativitat deixant anar la imagiació, com fa la segona professora en el conte del petit nen.


Segons el meu punt de vista, i suposo que el de la gran majoria d'estudiants de educació o pedagogia, el millor prototip de esenyança és el segon, ja que crea nens que fomentin la seves pròpies idees i que sapguin resoldre els problemes. D'altre manera si escollsim al primer docent del conte, escolliriem alhora a nens que no sabrien resoldre problemes ja que harien estat ensenyats a resoldre qüestions en moments determinants e irreals no en la mateixa realitat.

jueves, 9 de julio de 2009

Els videojocs son educatius o destructius?






Avui m'agradaria parlar dels videojocs, ja que es un tema que hem tractat bastant a classe, i que vam tenir el plaer de guadir de la conferéncia que ens va oferir en Xavi Giró, sobre aquest tema.



He visitat varis blogs on companys de la classe han parlat sobre el mateix tema, uns s'han possicionat en que els videojocs són una mala influéncia per a els nens de avui en dia, ja que són massa violents per a l'edad quesolen tenir. D'altres s'shan posicionat en el lloc contrari, contrarrestant que el videiojocs ´poden ser educatius i fonamentar el companyerisme i la interacció de grup.

Bé la meva posició tendeix més al segon grup de persones i es que crec que el videojoc agressiu en sí no es una eina perillosa sinó la eina perillosa es la má de l'adult que proporciona aquest material, és a dir, que el videojoc perillós ho és si l'adult no és conscient de l'edat del menor, però alhora si aquest videjoc s'utilitza adequadament pot ser de lo més educatiu.



Segons el meu punt de vista, és l'adult qui a de decidir quin videojoc donr al menor conforme la seva edat. Perqué evidentment un menor necessita algún adult que el gui per a elll.

Docents obsolents

En aquesta nova entrada volia comentar la segona de les lectures que vam fer durant l'assignatura de tecnologia, la de "Tecnologia Educativa: Conceptos, aportaciones y límites". En aquesta lectura en concret, podem trobar que parla de varis temas molt interessants com poden ser, per exemple el canvi que produeix la tecnologia en l'ensenyança, afectant per exemple en el llicres, poden trobar també la innovació del multimedia i l'audiovisual (Edison), però se'n dubte a mi hem va atreure un altre aspecte de la lectura i es que en un moment donat, cap a l'inicid e la lectura, es pregunta si el docent està obsolet i s'ho pregunta pel fet de l'aparició en massa de maquinaria.

Doncs bé, jo volia donar la opinio d'aquest punt en concret, crec que actualment el professor no està obsolet, però el que si penso es que si a la llarga, aquest, no es va renovant, aprenent i reeducant-se serà molt difícil que pugui donar unes classe en condions. Segons el meu punt de vista, això succeeix, perquè a causa de la gran refoma tecnologica que s'ha viscut en el últims anys, arriba un punt que si no ens anem reciclant, parlem diferent lleguange que la gent més jove, i això podria arribar al punt de no entendren's.


Quan vaig llegir aquesta lectura, hem va venir al cap una pel·licula "The Faculty", que a gran escala, tracta de un grup d'universitaris que suspiten que els seus professors no son d'aquest planetai fan lo possible per a lluitar contra ells.
Se'ns dubte, això hem recorda molt al que s'exposa en la lectura i es que en realitat, es lo que deia abans, si un professor no es renova queda obsolet i com a conseqüència "semblen d'altres planetes", es comença a questionar la seva autoritat i a més a més, al thriller, els alumnes volen acabar amb ells igual que les màquines poden acabar amb ells en la realitat.


(Deixo el trailer de la peli per si el voleu veure)

Download

martes, 7 de julio de 2009

Blog d'estiu: El que m'envolta


(En primer lloc dir, que en aquest Blog d'estiu, aniré aportant una entrada regular i en cadascuna d'elles, comentaré algún aspecte deles lectures o altres espais del campus virtual que m'han interessat, o bé relacionaré alguns aspectes del que hem treballat amb la meva vida)
Doncs bé, m'agradaria recuperar aquella primera lectura que vam fer en el inici del curs, la de "Hoy ya es mañana". Després de haver passat tot un semestre i de haver treballat la tecnologia, ara quan estic sentada a la meva habitació,miro al meu voltant i veig tecnologia per totes bandes.
En la lectura ens parlava d'uns aspectes que hem van crida molt l'atenció, i van ser els tipus de tecnologies (artefactuals, organitzatives i simbóliques), ara sentada a la meva habitació intento trobar materials relacionats amb aquestes tecnologies, i la veritat és que és més fàcil del que pensaba.
En un primer cop d'ull, puc diferénciar rapidament varis indicis d'artefactualitat, llibres, mobles, una guitarra, un saxofon, un ventilador, un llit, una fotografia de quan era petita, la meva guardiola... Podria omplir dues pagines amb tota la tecnologia que tinc a una sol habitació, i que abans ni pensava que això fos tecnologia.
De simbóliques, també he torbat algunes potser no tantes com les artefactuals però també estan a
la meva habitació, co per exemple la nina de porcellana de la primera comunió, o la fotografia del meu bateig.
I per acabar amb aquesta similitud de entre la lectura i la meva habitació, comentar que les organitzatives, no es poden trobar dins d'una habitació ja que com diu el text, son regles d'acció, però dir que tot i que no estin compreses dins de quatre parets, i després de totes les lectures, he entés que estan en la nostra vida quaotidiana igual que hi estean les altres dues.
Llavors plantejo: Fins a quin punt som esclaus de la tecnologia i fins a quin la creen? Part d'aquesta tecnologia la crea l'home, i alhora passem a dependre d'ella absolutament i això d'alguna manera en fa ser esclaus, sinó com es que en unahabitació hi ha més tecnologia que capa altre cosa en el món?
Finalment definiria aquesta lecutura amb una paraula, fa reflexionar.