miércoles, 2 de septiembre de 2009

¿Hem de creure tot el que veiem?

M'agradaria parlar avui de la conferéncia que ens va oferir en Fernando Hernandez. Penso que va ser una conferéncia molt interessant ja que ens va obrir les ments i va donar peu a que cadascun de nosaltres penses més enllà de la mera imatge que se'ns presenta al cervell.
Tal i com ens va explicar en Fernando, les imatges que molts cops veiem, son manipulades, i manipulades en dos sentits. Primer podem trobar la manipulació del nostre inconscient, i per altre bande trobem la manipulació que exergeixen els mitjants de comunicació, per tal de fer-nos arribar el que el nostre sistema vol.
Per tant crec molt important la formació sobre aquest aspecte, ja que hem de saber quan i qui ens està fen veure quelcom irreal, hem de saber diferència del que veiem real i el que veiem creat per altres.
Relacionat amb el tema de la cultura visual i del fet de no creure sempre el que veiem perqué pot estar manipulat o ser altres coses, trobo molta similitut amb les ilusions optiques. Penso que aquesta, al igual que ens deia el Fernando, en ensenyen unes coses peró en realitat en poden ser unes altres, o abdues alhora. Fins ara creiem que la vista era el sentit més valorat per la humanitat i que era totalment necessaria perqué la vida d'una persona fos més fàcil i amena. Ara penso que la vista és important, però ue potser estar sobrevalorada, ja que a partir d'aquesta es pot arribar al nostre inconcient i fer arribar misatges sibliminals. La vista enganya al cervell i per lo tant hem de tenir molta cura no recolçar-nos sempre sobre el criteri de la visió, sinó utilitzar de tant en tant altres sentits que no alterin tant la realitat.

Així que la frase, "ver para creer" ha pasat a millo vida.

Finalment m'agradaria aportar dos videos que tracten sobre el tema que va parlar en Fernando i del que he estat parlant jo en aquesta entrada En primer lloc, incloure un video d'un anunci que vaig veure a la televisió no fa gaire i que hem va recordar rapidament a la conferència que se'ns va oferir. Tracta d'un senyor cec que demostr que la vista no sempre es la millor opció per veure el que realment hi ha. I en segon lloc, m'agradaria aportar un video sobre ilusión optiques que són molt maques i que demostren que la vista és el millor mitjà per enganyar al cervell i per a que ens enganyin a nosaltres també.

1 comentario: