domingo, 6 de septiembre de 2009

Utilitzem més l'audivisual a la universitat


Durant el curs 2008-2009 de Tecnologia educativa hem anat aprenent molts nous conceptes que s'han incorporat dintre de les nostres vides, ampliant el nostre coneixement sobre educació i afinçant el curs de la nostra carrera.

Però m'agradaria destacar una eina que se'ns ha estat prensentant durant el curs, i penso que ha estat una de les més important, i encara millor, una de les que possiblement seràn més útils per la nostra carrera, ya que és el futur de les aues, amb tot això de les pissarres electroniqes i de les pantalles palnes i tàctils.

Estic parlant del mitjà audiovisual, ha estat un mitjà que, fins i tot estant en la universitat l'hem utilitzat molt poc, és més diria que en l'única assignatura que l'hem utilitzat ha estat en Tecnologia Educativa.

Penso que és un mitjà molt interessant i que atreu moltes més mirades que no pas un llibre, atreu molt més a les persones ja que es presenten els conceptes d'una forma més amena i fàcil, aprofitant els efectes dels colors, la llum o els personatges. A més a més és possiblement més fàcil seguir una classe amb un audivisual que no pas amb una classe magistral que depent de com es faci pot resultar aburrida i monotona.

Lo ideal, penso, és intercalar el llenguatge verbal o els llibres amb audiovisuals, power points o transparències.

Recordem que un bon pedagog sempre ha de tenir moltes eines per utilitzar la adequada en el moment adequat, ha de poder tenir un ventall ampli per tal de no quedar-se sense mètodologies o recursos. Hem de tenir moltes eines, però evidentment també hen de saber com funcionen correctament i utilitzar-les com tal.

sábado, 5 de septiembre de 2009

La medicina ja no esta als laboratoris

Avui buscant noticias sobre tecnologia a antena 3, he trobat una de molt interessant, sobre un superordenador, que es capaç de fer coses inimaginables i quefins ara no han tingut cap solució, com per exemple evitar una crisi financiara, com la que estem patint actualment, o millor encara trobar una curar a malalties com l'alzeimer o d'altres mortals, es a dir, seria una solució increible que aportaria molts ajuds a la humanitat.
Trobem, de nou, que la tecnologia, pot ser la solució a molts problemes de les nostres vides quotidianes.
De nou deixem enrrera les persones i la medicina per a substituir-la per ordinadors, investigant amb experiments virtuals per a trobar cura a les enfermetats, enfermetats, com hem dit abans, mortals, com el càncer o el sida, que fins ara no s'ha trobat antidot. Això se'ns dbte es tota una revolució per la medicina de avui en dia, que ajudaria moltissim a moltissimes persones que pateixen diariament aquestes enfermentats.
I no només ajudaria a la medicina o a la societat, sinó també seria capaç d'avisar sobre hurcans ajudant aixi a salbar moltes possibles vides, cosa que ara costa molt més de predir amb tanta antelació.
Un cop més la tecnoloia avança un pas per davant de la humanitat i de la capacitat humana, aportant-nos objectes o màquines increibles que ajudan a facilitar-nos la vida i fer-la més fàcili cómoda, aixó si, no oblidem que aquest ordinador, també a estat creat per persones.
Esperem que aquest superordenador pugui arribar allà on les persones, a travñes de la medicina tradicional encara no han pogut arribar, i pugui trobar solucions a totes aquelles respostes sense solució que ronden pels nostres caps.

miércoles, 2 de septiembre de 2009

¿Hem de creure tot el que veiem?

M'agradaria parlar avui de la conferéncia que ens va oferir en Fernando Hernandez. Penso que va ser una conferéncia molt interessant ja que ens va obrir les ments i va donar peu a que cadascun de nosaltres penses més enllà de la mera imatge que se'ns presenta al cervell.
Tal i com ens va explicar en Fernando, les imatges que molts cops veiem, son manipulades, i manipulades en dos sentits. Primer podem trobar la manipulació del nostre inconscient, i per altre bande trobem la manipulació que exergeixen els mitjants de comunicació, per tal de fer-nos arribar el que el nostre sistema vol.
Per tant crec molt important la formació sobre aquest aspecte, ja que hem de saber quan i qui ens està fen veure quelcom irreal, hem de saber diferència del que veiem real i el que veiem creat per altres.
Relacionat amb el tema de la cultura visual i del fet de no creure sempre el que veiem perqué pot estar manipulat o ser altres coses, trobo molta similitut amb les ilusions optiques. Penso que aquesta, al igual que ens deia el Fernando, en ensenyen unes coses peró en realitat en poden ser unes altres, o abdues alhora. Fins ara creiem que la vista era el sentit més valorat per la humanitat i que era totalment necessaria perqué la vida d'una persona fos més fàcil i amena. Ara penso que la vista és important, però ue potser estar sobrevalorada, ja que a partir d'aquesta es pot arribar al nostre inconcient i fer arribar misatges sibliminals. La vista enganya al cervell i per lo tant hem de tenir molta cura no recolçar-nos sempre sobre el criteri de la visió, sinó utilitzar de tant en tant altres sentits que no alterin tant la realitat.

Així que la frase, "ver para creer" ha pasat a millo vida.

Finalment m'agradaria aportar dos videos que tracten sobre el tema que va parlar en Fernando i del que he estat parlant jo en aquesta entrada En primer lloc, incloure un video d'un anunci que vaig veure a la televisió no fa gaire i que hem va recordar rapidament a la conferència que se'ns va oferir. Tracta d'un senyor cec que demostr que la vista no sempre es la millor opció per veure el que realment hi ha. I en segon lloc, m'agradaria aportar un video sobre ilusión optiques que són molt maques i que demostren que la vista és el millor mitjà per enganyar al cervell i per a que ens enganyin a nosaltres també.